Taxaties & verkopen

Wij geven u deskundig advies met betrekking tot waardebepalingen en het in veiling brengen en transport van uw kunst, antiek, design en (delen van) inboedels, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Daarnaast verzorgen wij ook taxaties voor verzekering, erfbelasting en onderlinge verdeling.

 

Voorafgaande aan de veiling van uw goederen vindt taxatie plaats. Dit kan op verschillende manieren:

E-mail en WhatsApp

U kunt per e-mail (info@onderdeboompjes.nl) of WhatsApp (06 - 4474 4666) foto's versturen op basis waarvan u een vrijblijvende en kosteloze globale taxatie ontvangt en advies over eventuele vervolgstappen.

Vanwege drukte kan antwoord tot 5 werkdagen duren, echter wij streven ernaar u zo snel mogelijk te berichten. Voor een definitieve waardebepaling dient een van onze taxateurs de stukken eerst gezien te hebben.

Taxatie in het veilinghuis

U maakt een taxatie afspraak en bezoekt het veilinghuis met uw goederen. De taxateurs geven dan ter plekke een vrijblijvende en kosteloze taxatie.

Taxatie op locatie

Een van onze taxateurs komt aan huis of opslaglocatie en beoordeelt aldaar de aan te bieden goederen. Taxaties op locatie worden verricht indien het om complete inboedels, kostbare stukken, collecties of moeilijk vervoerbare zaken gaat.

Veilingtarieven

Bij verkoop van goederen bedraagt de commissie 20% van de hamerprijs. Voor kostbare stukken of bijzondere en waardevolle collecties kan een andere commissie worden overeengekomen.

Bij verkoop wordt altijd € 5,- per kavel aan fotokosten gerekend.
Indien gouden of zilveren objecten (wettelijk) moeten worden gekeurd, wordt hiervoor € 5,- per object gerekend

Naast inname en taxaties van kunst en antiek verzorgen wij ook taxaties ten behoeve van verzekerings-, successie- en/of onderlinge verdelingsdoeleinden. Indien gewenst inclusief een rapport.

Het tarief bedraagt € 120,- per uur excl. BTW en voorrijkosten. Voor meer informatie hierover kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen.

Op afspraak zijn wij gedurende werkdagen geopend voor de inbreng van uw goederen.

Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn de goederen te brengen of wanneer dit te veel is voor eigen transport, kunt u bij ons informeren naar transport. Wij beschikken over een eigen transportservice. 

Wij werken samen met Partiar B.V., executeur van nalatenschappen.

Dit bedrijf heeft ruim tien jaar ervaring met het afwikkelen van nalatenschappen en doet dit altijd samen en in nauw overleg met erfgenamen. Ingewikkelde kwesties rond inboedelverdeling en onenigheid tussen erfgenamen kunnen door Partiar worden opgelost. Alle bezittingen van de overledene kunnen door hen worden verdeeld over de erfgenamen of via de veiling worden verkocht. Schulden worden voldaan vanuit de nalatenschap. Tevens verzorgen zij de fiscale afhandeling zoals aangiften inkomstenbelasting en erfbelasting.

Partiar B.V.
Madame Curiestraat 24b
2171 TW Sassenheim
0252-231685
info@partiar.nl

Wilt u uw woning geheel zorgeloos laten ontruimen? Dan kunt u terecht bij Woningontruiming Regionaal B.V.. Dé partner voor een betrouwbare woningontruiming.

Inmiddels werken wij als veilinghuis al jaren naar volle tevredenheid met dit bedrijf. De kracht van Woningontruiming Regionaal schuilt in de professionele en respectvolle uitwerking van de wensen van de klant, het recyclen van de boedel en de steun aan goede doelen, maatschappelijk en sociale instellingen.

Woningontruiming Regionaal en Veilinghuis Onder de Boompjes vormen samen een uitstekende synergie. In goed overleg transporteert Woningontruiming Regionaal de door de veilingmeester aangewezen boedel naar het veilinghuis, waarna deze geveild kan worden. Alle overige werkzaamheden, zoals het compleet leeg en schoon opleveren van de woning, worden daarna verricht.

Woningontruiming Regionaal biedt dankzij haar 5 verschillende regio’s landelijke dekking.

Bent u benieuwd wat zij voor u kunnen betekenen?

Klik dan op deze link: www.woningontruiming-regionaal.nl

Of bel naar het landelijke telefoonnummer: 085-4014491.