Taxaties & inname

Welke omstandigheid er ook toe leidt dat u uw inboedel ergens wilt onderbrengen, Veilinghuis Onder de Boompjes heeft begrip voor de situatie. Of u nu een inboedel wilt verdelen of wilt verkopen, onze taxateurs kijken samen met u naar de inboedel en adviseren welke objecten geschikt zijn voor de verkoop via de veiling, Bij een openbare veiling gaan goederen naar de hoogste bieder.

Taxaties t.b.v. van veiling

Voordat uw inboedel, kunst of antiek kan worden geveild, wordt deze getaxeerd. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden: 

- U kunt per e-mail (info@onderdeboompjes.nl) of whatsapp (06-380 838 99) foto's versturen op basis waarvan u een globale taxatie ontvangt en advies over eventueele vervolg stappen (vanwege drukte kan antwoord op deze mail tot 5 werkdagen duren). Voor een definitieve waardebepaling dienen de taxateurs van Onder de Boompjes de stukken eerst gezien te hebben.

- U maakt een taxatie-afspraak en bezoekt het veilinghuis met uw goederen. De taxateurs geven dan ter plekke een taxatie. Voor bovenstaande zaken zijn wij op afspraak geopend op werkdagen tussen 10-17 uur.  

- Een van onze taxateurs komt aan huis of opslaglokatie en beoordeelt aldaar de aan te bieden goederen. Taxaties op lokatie worden verricht indien het om complete inboedels, kostbare stukken, collecties of moeilijk vervoerbare zaken gaat.

Taxaties t.b.v. onderlinge verdeling, verzekering, successie enz.

Naast inname  en taxaties van kunst en antiek verzorgt Onder de Boompjes ook taxaties ten behoeve van verzekerings-, successie- en/of onderlinge verdelingsdoeleinden. Indien gewenst inclusief een rapport.

Tarieven

Taxaties ten behoeve van de veiling zijn vrijblijvend en kosteloos. Voor taxaties met een ander oogmerk, desgwenst met rapport, wordt een tarief gerekend van € 120,- (ex. BTW) per uur met een minimum van één uur. Voor meer informatie hierover kunt u telefonisch of per mail contact opnemen.

Leegruiming

Indien er sprake is van een gehele inboedel kan Onder de Boompjes zorg dragen voor een leegruiming waarbij u geen omkijken heeft naar de praktische afwikkeling. Nadat de dierbare spullen uit de inboedel zijn gehaald, de verkoopbare goederen naar het veilinghuis zijn gebracht, wordt er gekeken of de overgebleven goederen een tweede leven kunnen krijgen bij maatschappelijke instanties.